Ajankohtaista

Virojoella tapahtuu 

 

Nyt juhlitaankin Vuoden kylä -nimitystä oikein kunnolla! Lauantaina 10.6. on valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä ja päivän parhaat bileet pidetään tietenkin Virojoella.

Kymenlaakson Vuoden 2023 kylä on Virojoki!! Nimitys vahvistettiin 20.3.2023 Kymenlaakson maakuntahallituksen kokouksessa Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Sepran ja Leader Pohjois-Kymen Kasvun sekä Sippolan kylän (Kymenlaakson vuoden kylä 2022) edustajista kootun valintatoimikunnan esityksen pohjalta.

Virojoen jouluraitin varrella on jälleen huikeat 16 kaunista jouluikkunaa tai -asetelmaa. Mikä on sinun suosikkisi? Äänestys on käynnissä 25.11. - 15.12. välisenä aikana. Yhtystietonsa jättäneiden kesken arvotaan joulukinkku! Äänestää voit tästä linkistä löytyvällä lomakkeella tai useissa kisaan osallistuvissa liikkeissä!!

Virojoen kyläyhdistyksen Leader-rahoitteisessa hankkeessa "Kunto & Maisema" rakennetaan Virolahdelle kahdet kuntoportaat: Virojoen Lapinvuorelle sekä Klamilan Lantviikinvuorelle. Virojoella portaita on 150 kpl, Klamilassa 120 kpl. Kartutamme hankkeen yksityistä rahoitusta mm. portaiden myynnillä. Tule mukaan tukemaan! Tee varauksesi 30.6.2021...

Kyläyhdistys on saanut vuonna 2020 rahoituksen Leader Sepralta hankkeeseen, jossa kunnostetaan keskustan alueella joenrannan kulkureittejä, lisätään rannoille penkkejä sekä hankitaan värivalot, jolla joen ja kylän kohteita voidaan ajoittain valaista. Hankkeeseen ovat tervetulleita mukaan kaikki kyläläiset, talkoista tiedotetaan kyläyhdistyksen...

Kunto & maisema -hankeessa Virojoen kyläyhdistys ry toimii hakijana hankkeessa, jossa rakennetaan kunto- ja maisemaportaat sekä niihin liittyviä oheisrakenteita kahteen kylään: Virojoelle ja Klamilaan. Hankkeen toteuttajina on lukuisia yhteistyötahoja ja -yhdistyksiä Virolahdelta.

Virojoen kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään tiistaina 9.6.2020 klo 17.30 Takasen puistossa. Tervetuloa kuulemaan sekä sääntömääräisiä että ajankohtaisia asioita, mm. yhdistyksen Jokipolku -hankkeesta. Kokouksen jälkeen talkoilemme kesäkukat kylänraitille!

Virojoen kyläyhdistys on saanut kylän asukkailta välitettäväksi oheisen viestin, jonka tuomme nyt julkisuuteen ja kaikkien tiedoksi.

Virojoen joulu alkaa perjantaina 29.11. Johannes Takasen puistossa. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Miika Mattila avaa joulun klo 9.30. Puheenvuoron käyttää myös Sisko Ukkola-Paronen, Virolahden kunnanvaltuuston pj., Virojoen päiväkotilaiset ja koululaiset esiintyvät. Odotetuin vieras on JOULUPUKKI! Kylän jouluraitilla päivän aikana monenlaista...