Mobiilireitti

Teimme vuosien 2018-19 aikana yhdessä työryhmän voimin Virojoelle oman mobiilireitin. Tekstit, kuvat ja tarinat ovat kyläläisten kokoamia. Tutustu reittiin tästä linkistä:

Virojoen mobiilireitti

https://citynomadi.com/route/09dff1447f74bb2a72544d92c2e84ff0 


Mikä mobiilireitti?

Mobiilisti maisemaan

Eteläisessä Kymenlaaksossa on elokuussa aloitettu Leader Sepra ry:n rahoittama hanke, jossa luodaan kylille mobiilireittejä tai tarinakarttoja. Mukana ovat seuraavat kylät: Haavisto, Klamila, Pitkäkoski, Salo-Miehikkälä, Suur-Miehikkälä, Vastila ja Virojoki.

Mobiilireitti toteutetaan sovelluksella, joka on ladattavissa älypuhelimiin tai tabletteihin. Sovellus näyttää mobiilireitin kohteet kartalla sekä kertoo tietoja paikasta. Tiedot voivat olla tekstiä, puhetta tai videoita. Kyläläiset itse päättävät reitin kohteet ja esiteltävän sisällön. Sovelluksen käyttö on maksutonta. Sähköinen alusta mahdollistaa sen, että reitit elävät - kerran kuljettu reitti voi seuraavalla kerralla sisältää uusia tarinoita.

Tarinakartta puolestaan on visuaalinen tapa asioiden kertomiseen ja jakamiseen yhdistäen kuvia, tekstiä, karttoja ja mediaa helposti ymmärrettävässä muodossa. Kartalla voidaan vaikkapa esitellä kylän taloja ja historiaa. Tarinakartta toteutetaan Story Map- tietokonesovelluksella eli se ei ole mobiili. Kyläläiset itse päättävät sisällön.

Hankkeen tavoitteena on lisätä ihmisten mielenkiintoa lähiympäristöä kohtaan, vahvistaa yhteistyötä ja verkostoitumista kylien sisällä sekä saada aikaan digitaalisen materiaalin ympärille luontoarvoihin ja maisemaan perustuvaa matkailua.

Hankkeen vetäjänä on Maa- ja kotitalousnaiset Etelä Suomi, joka on osa ProAgria Etelä-Suomi ry:tä. Hankkeen toiminta-aika päättyy vuoden 2019 lopussa.

Lisätietoja

Maisema-asiantuntija Johanna Laari-Günther
0407727993; johanna.laari-gunther@maajakotitalousnaiset.fi
https://www.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/maisemapolkuja-10363


Mobiilireitti toteutetaan Kylänomadi -palvelun avulla

KyläNomadi kertoo kylien tarinaa. Kuinka kylä on rakentunut, kasvanut ja kehittynyt. Ketkä se on kasvattanut ja mitkä ovat kylän elinkeinot ja vahvuudet. Tutustu luontoon, kulttuuriin ja historiaan. Hyppää pyörällesi tai lähde kävelylle KyläNomadin kanssa. Tutustu linkistä jo valmiisiin kylien reitteihin: 

https://www.citynomadi.com/company/products/villageNomadi