Virojoen kyläyhdistys

Virojoen kyläyhdistys ry on perustettu vuonna 2003. Alkuvuosina toiminta oli hyvin aktiivista. Kylälle tehtiin kyläsuunnitelma vuosina 2004-2006, Virojoen kylämaisemasuunnitelma 2005 ja järjestettiin lukuisia kylän yhteisiä tapahtumia ja tilaisuuksia. Perinteentallennus on ollut kyläyhdistyksen toiminnassa hyvin merkittävässä roolissa. Vuosien varrella on järjestetty useita suosittuja Virojoen vanhoja valokuvia esitteleviä näyttelyitä ja koottu omaa kuvakokoelmaa. Kyläyhdistys perusti myös Virojoen kylämuseon, joka perustuu yhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajan, kotiseutuneuvos Risto Rahkosen kokoelmiin.

Yhdistyksille tyypilliseen tapaan toiminnassa on ollut aaltoliikettä - aktiivista aikaa on seurannut välillä pitkäkin hiljainen jakso. Yhdistys oltiin jo vähäisen aktiivisuuden takia lakkauttamassa, mutta lopulta löydettiin vielä pieni joukko kyläläisiä, jotka lähtivät toimintaa jatkamaan. 

Kyläyhdistys aloitti uuden hallituksen voimin ja puheenjohtaja Miika Mattilan johdolla toukokuussa 2018 aktiivisen uuden ajan. Vuonna 2019 yhdistys siisti kylämaisemaa, järjesti tapahtumia ja monenlaista tekemistä kyläläisten viihtyvyyden lisäämiseksi. Kesäkuussa hankittiin SUP-lautoja kyläläisten käyttöön ja avattiin Virojoen oma mobiilireitti, jonka löydät CityNomadista. 6.7.2019 pidettiin ensimmäinen Virojoen oma kyläjuhla Down by the Joki. Joulunavaus järjestettiin pe 29.11.2019. 

Vuonna 2020 yhdistys käynnisti ensimmäisen kehittämishankkeen. Leader Sepran rahoittamassa Jokipolku - teemahankkeessa kunnostettiin Virojoen rantaan polku, tehtiin penkkejä ja hankittiin värivaloja jokimaiseman  valaisuun pimeänä aikana. Syksyllä 2020 haettiin myös rahoitusta Kunto & Maisema -hankkeelle, jossa rakennetaan kuntoportaat Virojoelle ja Klamilaan. Rahoitus myönnettiin ja vuoden 2021 tärkein toimintamuoto on ollut kuntoportaiden rakentaminen Lapinvuorelle. Hankkeessa autetaan kaveria kans - Virojoki on myös johtanut ja koordinoinut Klamilan kylään rakentuvia portaita. Kylän joulunavauksesta on tullut toistuva tapahtuma ja se on toteutettu myös korona-aikana aina soveltuvin osin. Jouluikkunakilpailussa on parhaimmillaan ollut mukana lähes 20 kylän yritystä.


Hallitus 2021

Puheenjohtaja Miika Mattila 
Varapuheenjohtaja Niina Rahkonen
Sihteeri Siru Ahopelto
Taloudenhoitaja Tuula Saarimaa
Jäsenet
Osmo Havuaho, Esa Mässeli, Jarmo Uotila
Varajäsenet

Anu-Leena Lintunen

Yhteystiedot 

Sähköposti: virojoenkyla@gmail.com

KYLÄYHDISTYS FACEBOOKISSA:
www.facebook.com/virojoki

Kyläyhdistyksen rooli, tarkoitus ja tehtävät 

YHDISTYKSEN TEHTÄVÄT

 • Edistää Virojoen kylän hyvinvointia
 • Olla mukana kehittämässä kylän ulkoista viihtyvyyttä
 • Lisätä kylän yhteisöllisyyttä
 • Vaalia kylän kulttuurillista ja historiallista perintöä

TARKOITUKSENSA TÄYTTÄMISEKSI YHDISTYS... 

 • Toimii yhteistyössä alueella toimivien järjestöjen ja yksityishenkilöiden kanssa
 • Toimii kylän asukkaiden etujärjestönä
 • Osallistuu aluetta koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan julkiseen päätöksentekoon
 • Tekee aloitteita ja esityksiä, antaa tarvittaessa lausuntoja viranomaisille¨
 • Järjestää kokous- ja opintotilaisuuksia, näyttelyitä juhlia ja retkiä
 • Toteuttaa kylän kehittämishankkeita 

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ VIROJOEN KYLÄSUUNNITELMA VUODELTA 2006:

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ VIROJOEN KYLÄILLAN 2018 KESKUSTELUN YHTEENVETO:

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ YHDISTYKSEN JOKIPOLKU -HANKKEEN LOPPURAPORTTI:

Tule mukaan toimintaan! 

Liity yhdistyksen jäseneksi & tule vaikuttamaan oman kyläsi asioihin! 

Maksa jäsenmaksu ja toimita meille yhteystietosi jäsenrekisteriä varten. Tiedot voit toimittaa allaolevalla lomakkeella tai sähköpostitse, osoitteeseen: virojoenkyla@gmail.com 
Emme luovuta tietoja kolmannen osapuolen käyttöön. Ilmoita halutessasi sähköpostisi ja puhelinnumerosi tiedotusta varten. 

LIITTYMISLOMAKE/ OTA YHTEYTTÄ 

JÄSENMAKSUN MAKSUOHJEET 

 • Saaja: Virojoen Kyläyhdistys
 • Tilinumero: FI 38 5268 0020 0466 90
 • BIC: OKOYFIFF
 • Summa: 20,00 €
 • Viesti: Jäsenmaksu

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT