Kunto & Maisema -hanke: kuntoportaat Virojoelle ja Klamilaan

19.02.2021

Kunto & maisema -hankeessa Virojoen kyläyhdistys ry toimii hakijana hankkeessa, jossa rakennetaan kunto- ja maisemaportaat sekä niihin liittyviä oheisrakenteita kahteen kylään: Virojoelle ja Klamilaan. Hankkeen toteuttajina on lukuisia yhteistyötahoja ja -yhdistyksiä Virolahdelta. 

Hankkeen tavoitteena on parantaa ja täydentää Virojoen ja Klamilan kylien liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia rakentamalla kunto- ja maisemaportaat sekä niihin liittyvät taukopaikka Virojoen Lapinvuorelle ja näköalatasanne Klamilan Lantviikinvuorelle. Portaat toimivat sekä liikunta- että näköalapaikkana. Molemmista aukeaa upea maisema kauas merelle ja niistä on mahdollista seurata lintujen muuttoa arktisen kevät- ja syysmuuton aikaan. Hanke parantaa molempien kylien liikuntamahdollisuuksia sekä täydentää retkeily-, virkistys- ja luontomatkailumahdollisuuksia Virolahdella.

Hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Leader Sepralta 17.11.2020. Hanke odottaa vielä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen päätöstä, jonka jälkeen toteutus voi alkaa keväällä 2021. Valmista pitäisi olla viimeistään 31.12.2022

Hanke-esittelyn löydät allaolevasta linkistä!