Kunto & Maisema -hanke: kuntoportaat Virojoelle ja Klamilaan

19.02.2021

Kunto & maisema -hankeessa Virojoen kyläyhdistys ry toimii hakijana hankkeessa, jossa rakennetaan kunto- ja maisemaportaat sekä niihin liittyviä oheisrakenteita kahteen kylään: Virojoelle ja Klamilaan. Hankkeen toteuttajina on lukuisia yhteistyötahoja ja -yhdistyksiä Virolahdelta. 

Hankkeen tavoitteena on parantaa ja täydentää Virojoen ja Klamilan kylien liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia rakentamalla kunto- ja maisemaportaat sekä niihin liittyvät taukopaikka Virojoen Lapinvuorelle ja näköalatasanne Klamilan Lantviikinvuorelle. Portaat toimivat sekä liikunta- että näköalapaikkana. Molemmista aukeaa upea maisema kauas merelle ja niistä on mahdollista seurata lintujen muuttoa arktisen kevät- ja syysmuuton aikaan. Hanke parantaa molempien kylien liikuntamahdollisuuksia sekä täydentää retkeily-, virkistys- ja luontomatkailumahdollisuuksia Virolahdella.

Hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Leader Sepralta 17.11.2020 ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta 29.3.2021. Hankkeen toteutus on käynnistynyt keväällä 2021 ja valmista pitäisi olla viimeistään 31.12.2022. Seuraa ajankohtaista tiedotusta:  https://www.facebook.com/kuntojamaisema 

Hanke-esittelyn löydät allaolevasta linkistä!